Лікарі назвали продукти, які допоможуть гіпертонікам знизити тиск і запобігти інсульту

Щoдeннe вживaння йoгурту aбo квaшeнoї кaпусти мoжe змeншити aртeріaльний тиск і нeбeзпeку інсульту aбo інфаркту. Експерти в області здорового харчування підкреслюють, що цей ефект зберігається навіть у разі дотримання   дієти з високим вмістом солі.

Регулярне вживання йогурту з корисними бактеріями може допомогти знизити артеріальний тиск. Вперше науково доведено, що дієти з високим вмістом солі знищують корисні бактерії в кишечнику. Без цих бактерій наш організм починає виробляти клітини, які збільшують рівень запалень, що призводить до звуження кровоносних судин. Це сприяє підвищенню артеріального тиску, і, як наслідок, до підвищеного ризику інсультів та інфарктів.

Однак корисні бактерії, які знищуються в кишечнику солоними продуктами, можна замінити за допомогою мікроорганізмів, що містяться в йогуртах з пробіотиками. Експерименти за участю мишей і людей показали, що навіть в разі не найкориснішої для здоров’я дієти йогурти зменшують кількість викликають запалення клітин, що призводить до зниження артеріального тиску. І все-таки експерти попереджають, що для підтвердження здатності пробіотиків знижувати тиск необхідно провести додаткові дослідження.

Пробіотики   зазвичай містяться в йогуртах та інших продуктах, які зазнали бродіння, на кшталт квашеної капусти. Автори даного дослідження з США і Німеччини підкреслюють, що отримані дані зовсім не є дозволом для людей вживати стільки солоної їжі, скільки їм захочеться, якщо вони одночасно налягають на йогурти. Однак дана інформація може привести до створення терапії по відновленню мікробіома кишечника і зниження тиску у людей, які страждають від гіпертонії.  

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.