
Мeдики кaжуть, щo oснoвним фaктoрoм рoзвитку колоректального раку є порушення мікрофлори кишечника.
У пошуках рішень, як запобігти виникненню раку товстої кишки, вченими Техаського університету був проведений цілий ряд досліджень. В результаті вони дійшли висновку, з таким завданням найкраще впорається… чорнослив.
Виявляється, завдяки тому, що чорнослив може змінювати мікрофлору кишківника, а також регулює дисбаланс, підвищуючи концентрацію корисних бактерій Bacteroidetes і знижуючи дію бактерій Firmicutes, що знижує ризик виникнення раку.
Відтак фахівці заявили, що чорнослив, як потужний антиоксидант і захист від раку товстої кишки, варто регулярно додавати до раціону. З метою профілактики в день рекомендують з’їдати 3 — 6 таких сухофруктів, пише wworld.com.ua